TÉLÉCHARGER CAML INRIA GRATUITEMENT

No Comments

Tästä seuraten funktioita voi vapaasti antaa parametreinä ja käyttää kuten muitakin tietotyyppejä. Caml se prête à la programmation dans un style fonctionnel, impératif ou orienté objets. Théorie des types ML Invention française. OCaml sisältää täysiverisen olio-mallin, vahvan moduulijärjestelmän sekä polymorfisen tyyppijärjestelmän tyypinpäättelyllä. Le système OCaml est la principale implémentation du langage Caml.

Nom: caml inria
Format: Fichier D’archive
Système d’exploitation: Windows, Mac, Android, iOS
Licence: Usage Personnel Seulement
Taille: 65.67 MBytes

Dernière mise à jour de cette page: OCaml nimitys otettiin käyttöön vuonna Le logiciel peut être téléchargé gratuitement sur ce site, et le manuel d’utilisation en Anglais l’accompagnant est également disponible en ligne. Il se prête à des styles de programmation fonctionnelle , impérative et orientée objet. Useimmat OCamlin tietorakenteet ovat muuttumattomia, mutta taulukko on muuttuva – sen kokoa voi muuttaa sen määrittelemisen jälkeenkin. OCamlin moduulijärjestelmän avulla voi myös määritellä funktoreita.

Le Consortium Caml à l’Inria

Objective Caml on funktionaalinen olio-ohjelmointikieli. OCaml on laajennettu versio Caml -kielestä ja on sen pääasiallinen implementaatio. OCamlin ensiversio julkaistiin vuonna Objective Ingia -nimisenä, kun Caml special light -kieleen yhdistettiin tyypitetty olio- ja luokkamalli. OCaml nimitys otettiin käyttöön vuonna OCaml sisältää täysiverisen olio-mallin, vahvan moduulijärjestelmän sekä polymorfisen tyyppijärjestelmän tyypinpäättelyllä.

OCaml System sisältää teollisuustasoisen toteutuksen, natiivikääntäjät yhdeksälle eri prosessoriarkkitehtuurilletavukoodikääntäjänsekä komentorivitulkin read-eval-loop.

OCamlin jakelu sisältää laajan standardikirjastondebuggerinlekseri – ja parseri -generaattorit sekä koodin tulostamiseen ja dokumentointiin tarvittavat osat.

OCaml on kypsä ML-sukuinen funktionaalinen olio-ohjelmointikieli. Se on kirjoitettu OCamlilla itsellään lukuun ottamatta joitakin C-kielellä kirjoitettuja ajonaikaisia osia. OCaml perii paljon vuosikymmenien funktionaalisten kieliin, kielentutkimukseen ja tyyppiteoriaan liittyvästä akateemisesta tutkimustyöstä.

OCamlia käytetään sekä opetuskielenä, että teollisuudessa.

caml inria

OCaml on staattisesti tyypitetty kieli. Vahvasti tyypitettynä kielenä se estää muistinhallintavirheitä tehokkaasti. Tästä seuraten OCaml syntaksi on hälytönsen kääntäjä poimii virheet tehokkaasti, ja tuloksena syntyvä koodi on nopeaa — OCaml on tehokas kieli. Sen ytimekäs syntaksi ilmaisee lambda-kalkyylia kolmella tavalla: Ocamlissa yksittäinen lauseke on muodoltaan Caml- fraasi.

Fraasit ovat joko ilmaisuja tai tunnistimien let -määritelmiä. Komentotulkkia käytettäessä ne päättyvät ‘;;’ merkkeihin, jotka eivät ole välttämättömiä kieltä käännettäessä.

  TÉLÉCHARGER CACTUS MCCOY 2 PC GRATUITEMENT

Kullekin fraasille lasketaan kääntäjässä arvo ja tyyppi, eikä tyyppiä tarvitse erikseen määritellä. Tyyppien päättely mahdollistaa polymorfisuuden funktioille. OCamlin tyyppijärjestelmästä löytyvät tyypit totuusarvo booleankokonaislukuliukulukumerkki ja merkkijono. Ennaltamääritellyt tietorakenteet ovat monikko tupletaulukko array ja lista list.

Useimmat OCamlin tietorakenteet ovat muuttumattomia, mutta taulukko on muuttuva – sen kokoa voi muuttaa sen määrittelemisen jälkeenkin.

Le Consortium Caml à l’Inria – OCaml

OCamlissa ei ole muuttujan käsitettä. OCaml Standard library -kirjasto sisältää viitteet referencesyhden alkion taulut joita let illä tunnistimiin sitomalla voi viitata vaihteleviin arvoihin. Käyttäjän määrittelemät tietorakenteet ovat taltiot records ja variantit variants.

Taltiot kuvaavat tietorakenteen osaset ja niiden tyypit.

Variantit taasen luettelevat kaikki mahdolliset tyypit määrittelemälleen tietorakenteelle: OCaml on funktionaalinen ohjelmointikieli — se tukee funktioita matemaattisen määritelmän mukaisesti täysin. Tästä seuraten funktioita voi vapaasti antaa parametreinä ja käyttää kuten muitakin tietotyyppejä. OCaml tukee myös korkeamman asteen funktioita higher order functionseli ineia joihin annetaan toisia funktioita argumentteinä.

Rekursio ilmaistaan käyttäen rec -sanaa. Rekursion käyttö on rajoitettu funktioihin, koska sen todistus ei ole eheä mielivaltaisille ilmaisuille.

caml inria

OCamlin imperatiivisiin ominaisuuksiin kuuluvat for ja while -silmukat, sekä muuntuvat tietorakenteet kuten taulukot array. Myös taltiot voivat olla muuntuvia, jos ne määritellään käyttämällä avainsanaa mutable. OCaml tukee ohjelmien poikkeustilaa ja niiden käsittelyä. Poikkeuskäsittely määritellään inia avainsanalla.

OCamlin muistinhallinta on täysin automaattinen – kääntäjä osaa käyttää osoittimia pointers ja ajaa roskienkeräyksen tarvittaessa.

caml inria

OCaml käyttää moduuleita johdonmukaisen rakenteen ja yhtenäisen nimikäytännön aikaansaamiseksi. OCamlissa tällaisia rakenteita structure määritellään lauseella struct Rakenteelle annetaan yleensä myös nimi sitomalla se tunnistimeen module -avainsanalla. Näin estetään nimien loppuminen ja törmäily nimiavaruudessa. Moduulijärjestelmä mahdollistaa myös tyyppiabstraktion abstract types.

Téléchargement

Määritellyn tietorakenteen osien näkyvyyttä voi määritellä kuvaajalla sic signaturejoka määritellään avainsanoilla sig OCamlin moduulijärjestelmän avulla voi myös määritellä funktoreita. Funktorit ovat yksinkertaisesti yhden rakenteen avulla parametrisoituja rakenteita; rakenne A joka määritellään rakenteen B: Myös funktoreihin voi soveltaa kuvaajaa signature.

OCamlin moduuliominaisuudet mahdollistavat myös monista moduuleista koostuvan ohjelman osien kääntämisen eri aikaan. OCamlin oliomalli on omintakeinen. OCamlin luokat class määrittelevät olioita object käyttäen periytyvyyttä ja metodeita. Olioiden tyypitys on tavallinen, ja niillä voi lisäksi olla alatyyppejä. Oliot eivät tunne periytymistä. Oliot luodaan yleensä luokista, käyttäen new -avainsanaa.

  TÉLÉCHARGER BASIS KSENIA GRATUITEMENT

Oliot voidaan myös luoda kloonaamalla metodilla Oo. Olioita voidaan myös määritellä ilman luokkia, välittöminä objekteina immediate objects. Tällöin oliota kuvaus object Olioiden sisältämät, niiden luokissa määritellyt tietorakenteet ovat saatavilla vain olioiden metodien kautta enkapsulaatio. OCaml ei tunne luokkamuuttujia, eli kullakin oliolla on omat yksittäiset tietorakennejoukkonsa. Tässä mielessä OCamlin oliomalli noudattaa klassista olio-ohjelmointi-mallia. Luokat ovat OCamlissa yleisen olio-ohjelmointi-paradigman mukaisesti määritelmiä olioiden rakentamista varten.

OCaml -luokilla on oma, tavallisista tyypeistä poikkeava tyyppijärjestelmänsä, ja luokat voivat periytyä toisista luokista. Luokat määritellään OCamlissa sitomalla luokka ja sen nimi oliorakenteeseen class NN object Luokkia voidaan periyttää toisista luokista lisäämällä object Luokkien metodimääritelmät ovat varjostavia, eli jälkeläisen metodi korvaa vanhemmalta perityn metodin.

Tätä kutsutaan OCamlissa nimellä late binding. Esi-isä-luokan metodeita voidaan kuitenkin sitoa vaihtoehtoisiin metodinimiin käyttäen avainsanaa super. OCaml luokat tukevat niistä olioita luotaessa kutsuttavia alustusmetodeita. Alustusmetodit ovat avainsanalla initializer määriteltäviä anonyymejä metodeita, joita ei voi varjostaa tai uudelleenmääritellä.

Periytetyissä luokissa alustusmetodit ajetaan määrittelyjärjestyksessä. OCaml-luokkien metodit voivat olla yksityisiä, jolloin ne eivät näy olion ulkopuolella, ja niitä voidaan kutsua vain toisista saman olion metodeista. Yksityiset metodit määritellään ilmaisulla method private. OCaml luokat voivat myös olla virtuaalisia; luokkia joissa määritellään virtuaalisia, sisällöttömiä metodeita ja instanssimuuttujia virtual.

Virtuaalisien luokkien virtuaaliset metodit ja muuttujat täytyy määritellä aliluokassa ennen kuin niistä voidaan instantioida olioita. Virtuaaliset metodit voivat olla yksityisiä, syntaksissa tämä tapaus ilmaistaan method private virtual. Standalone Caml programs, The OCaml system release 3.

Oliopohjaiset ohjelmointikielet Vapaat ohjelmistot. Small-elementtiä käyttämättömät tarkenteelliset tietolaatikot. Näkymät Lue Muokkaa Muokkaa wikitekstiä Näytä historia. Muissa hankkeissa Wikimedia Commons. Sivua on viimeksi muutettu 5.

Categories: Multimédia